Aanbetaling

Als je een aannemer inhuurt om een klus uit te laten voeren dan zal je in de meeste gevallen een aanbetaling moeten doen. Het is niet voor de loonkosten van de aannemer, maar hoofdzakelijk voor het materiaal wat de aannemer gaat kopen en gebruiken voor de klus. Een aannemer zal dit niet voorschieten. Mocht dit wel gebeuren dan moet je hier vaak extra voor betalen. Het wordt ook wel bouwrente genoemd bij het bouwen van een huis en komt alleen voor bij een nieuwbouw woning.

Hoe hoog is de aanbetaling?

De aanbetaling kan van opdracht tot opdracht verschillen. Het beste is het om te kijken naar hoeveel materiaal er nodig is. Als er niet zoveel materiaal nodig is, dan is het slim om geen hoge aanbetaling te doen. Laat je door de aannemer goed uitleggen waar de aanbetaling voor nodig is.

Het garantiefonds

Als je met een aannemer gaat samenwerken welke is aangesloten bij een garantiefonds dan kun je erop vertrouwen dat je aanbetaling veilig is. Zelfs als de aannemer failliet gaat krijg je dan de aanbetaling terug. Of een andere aannemer kan de hele opdracht afmaken voor jou.