Badkamer renovatie

Als je huidige badkamer niet meer aan je eisen of wensen voldoet en je daar verandering in wil brengen, kun je eigenlijk twee keuzes maken. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe badkamer te laten plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om de huidige badkamer te renoveren. Op die manier bespaar je op de kosten, maar heb je toch het lekkere gevoel dat een nieuwe badkamer je geeft, en uiteraard de looks van een nieuwe badkamer.

Wat gaat dat kosten?
Het is lastig om iets algemeens te zeggen over de kosten van een nieuwe badkamer, en al helemaal over de kosten van een badkamer renovatie. Wel kun je natuurlijk algemeen zeggen dat de kosten sterk afhangen van de eisen van de opdrachtgever. Wil je simpele tegeltjes aan de muur, of wil je liever wat duurdere tegels met een luxe uitstraling? Wil je een bad of een douche, of misschien zelfs allebei? Hoe groot is de badkamer zelf? Hoeveel en wat voor wastafels moeten er komen? Moet er ook een wc in de badkamer komen? Enzovoorts, enzovoorts. Tal van factoren die de prijs van de badkamer renovatie sterk beïnvloeden.

Voor een euro of € 3.000,- ben je al een heel eind op weg en kun je nieuwe badmeubels laten plaatsen. Als je echter ook de tegels wil vervangen en meubels wil verplaatsen ga je al meer richting een nieuwe badkamer en zit je al snel op het dubbele of drievoudige daarvan.

Kan ik dat zelf?
Een renovatie is in principe niet heel ingewikkeld. Je verwijdert de oude badmeubels en sluit op exact dezelfde leidingen de nieuwe badmeubels aan. Natuurlijk is de basiskennis over het klussen daarbij zeker noodzakelijk en zul je ook redelijk handig moeten zijn om het geheel werkend en netjes te krijgen. Als er meer dan dat gerenoveerd gaat worden, denk hierbij aan tegels of het verplaatsen van badmeubels, dan komt er een stuk meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het omleggen van leidingen.

Als je dat zelf niet aandurft dan is het raadzaam het ook niet te proberen. Het aanbrengen van tegels is een heel nauwkeurig werkje; als het ook maar iets scheef zit blijf je dat de komende jaren duidelijk zien. Je kunt er uiteraard altijd voor kiezen om een expert in te schakelen en je van advies te laten voorzien!