Badkamer renovatie aandachtspunten

Als je ervoor kiest om een badkamer te renoveren, zijn er een aantal punten die je aandacht verdienen. Je kunt uiteraard zomaar beginnen met een renovatie, maar het is goed om je er enigszins op voor te bereiden.

Zorg voor voldoende financiële middelen
Er zijn grofweg twee soorten badkamers. Badkamers waarbij men over voldoende financiële middelen beschikte, en badkamers waarbij men daar duidelijk niet over beschikte. We bedoelen daar niet mee dat goedkope badkamers lelijk zijn; dat hoeft immers zeker niet het geval te zijn. We bedoelen daar meer mee dat er op de verkeerde zaken bezuinigd wordt of er overal maar voor het goedkoopste wordt gekozen om zoveel mogelijk geld uit te sparen. Dat kan natuurlijk, maar daardoor krijg je vaak een ratjetoe van diverse stijlen, met als gevolg dat de badkamer er wel nieuw uitziet, maar er zeker niet mooier op is geworden.

Het verdient daarom aanbeveling om eerst te sparen tot je voldoende geld hebt om ook echt een mooie badkamer te laten maken. Je hoeft dan echt niet voor allerlei dure meubelen te gaan, maar je hebt dan in ieder geval de keuze om niet overal voor het goedkoopste te kiezen maar voor iets dat je echt mooi vindt.

Ook is het natuurlijk verstandig om goed met je budget om te gaan. Als je € 3.000,- te besteden hebt, is het misschien niet heel verstandig om daarvan al € 2.000,- aan tegels uit te geven en vervolgens een goedkope douchecabine en wastafel te moeten kopen. Als je financiële keuzes meer in evenwicht zijn, zal de badkamer er ook eerder goed uitzien.

Renoveer alleen datgene wat gerenoveerd moet worden
Als de tegels of het plafond nog prima is, kun je die laten zitten en je enkel richten op de meubels. Ook kun je alle meubels in principe op dezelfde plek laten zitten zodat je in ieder geval niet hoeft te breken en de leidingen kunt laten zitten. Zo bespaar je de kosten voor een loodgieter al uit en zijn de nieuwe meubels eenvoudiger aan te sluiten, wat je ook weer op arbeidsloon laat besparen.