Badkamer renovatie kosten

De kosten van een badkamer renovatie hangen geheel af van de wensen en eisen die je er zelf aan stelt. Toch valt er in het algemeen wel iets over te zeggen.

De basiskosten
Wat je ook laat veranderen, een aantal kosten zijn redelijk vast en daarmee vrij toepasbaar op elke situatie.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan tegeltjes die rond de € 30,- per vierkante meter kosten. Als je weet hoeveel vierkante meter er betegeld moet worden, kun je daarmee dus een redelijke inschatting maken over de te maken kosten. Verder kost een wastafel zo’n € 300, uiteraard afhankelijk van het type, de grootte en het model. Een kraan kost zo’n € 100, een douchecabine € 500, een bad ook zoiets, en een radiator een euro of € 300.

Als je al die kosten bij elkaar optelt, er eventueel wat van afhaalt of bij optelt omdat je een goedkoper cq. duurdere optie wenst, heb je een redelijk beeld van de kosten voor een nieuwe of gerenoveerde badkamer.

Zelf doen of laten doen?
Daar komen uiteraard nog de kosten bij om alles te monteren en bevestigen. Als je dit zelf wil gaan doen zul je met kosten als lijm, bevestigingsmaterialen, enzovoort rekening moeten houden, maar heb je in ieder geval geen kosten voor een aannemer. Als je het wil uitbesteden aan een aannemer of sanitair leverancier heb je die kosten wel. Zeker als het om een vrij grondige badkamer renovatie gaat, kunnen die kosten snel oplopen. Een gemiddelde klusser kost zo’n € 35,- per uur. Als er twee man een dag bezig is, zit je dus al boven de € 500. Je kunt op die kosten besparen door zelf alvast wat voorwerk te doen. Denk hierbij aan het wegslopen van de huidige badmeubels.