Badkamer renovatie mogelijkheden

Als je ervoor kiest de badkamer te renoveren of te laten renoveren, kun je eigenlijk alle kanten op. Je kunt je ideeën werkelijkheid laten worden door zelf aan de slag te gaan of een klusbedrijf jouw plannen te laten uitvoeren.

Wat kan er allemaal?
Een terechte vraag om te stellen, is de vraag wat er eigenlijk allemaal mogelijk is als je een badkamer laat renoveren. Wanneer is iets nog renoveren en wanneer is het een complete verbouwing? Dat ligt uiteraard helemaal bij jezelf. Je weet zelf welk budget je beschikbaar hebt voor de renovatie, en kunt dus zelf bekijken wat je precies wil laten doen.

Als je budget niet heel groot is, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld enkel de badmeubels te laten vervangen en de tegels en het plafond te laten zitten.

De kosten kunnen wel snel oplopen. Ook als je een kleine renovatie laat uitvoeren, waarbij je bijvoorbeeld enkel de douchecabine, het toilet en de wasbak laat vervangen, zit je ook al snel op de € 2.000. Het is daarom raadzaam om niet alleen te bedenken wat er in theorie allemaal mogelijk is, maar ook vooral wat je financiële middelen je toelaten.

Hoe doe ik inspiratie op?
Een andere belangrijke vraag is hoe je inspiratie opdoet. Je kunt immers wel zo bedenken dat je een nieuwe douchecabine wil, maar wat zijn nu mooie douchecabines? Een ritje naar de bouwmarkt is zo gemaakt, maar daar ziet alles er toch heel anders uit dan wanneer het echt in gebruik is.

Je kunt op zoek gaan naar foto’s op het internet. Je kunt daarbij alle foto’s van badkamers opslaan die je zelf mooi vindt, zodat je een idee krijgt van je droombadkamer. Op die manier wordt een badkamer echt jouw (of jullie) badkamer, en niet een zoveelste badkamer uit een foldertje.