Badkamer renovatie voordelen

Het renoveren van een badkamer heeft een aantal voordelen. Natuurlijk kost een renovatie ook een boel geld, maar vergeleken met de aanschaf van een nieuwe badkamer zijn er toch redelijk wat punten waardoor een badkamer renovatie soms een handigere keuze lijkt.

De kosten zijn lager
Als je een nieuwe badkamer wil, moet de huidige badkamer helemaal gestript worden. Alles moet eruit. Denk hierbij aan de badmeubelen, zoals een douchecabine, toilet, wasbak, enzovoorts, maar ook aan tegels, plafond, en soms zelfs delen van de vloer als je leidingen wil verleggen.

Bij een badkamer renovatie laat je doorgaans alles zitten wat nog goed genoeg is om te laten zitten. Als het plafond en de tegels er nog goed uit zien, kun je die dus gewoon laten staan en je vooral focussen op de meubels die je graag vervangen wil hebben.

Op die manier bespaar je een boel geld en heb je voor je gevoel toch een nieuwe badkamer. Waarom zou je immers de tegels laten vervangen als die verder nog prima in orde zijn?

Het is minder werk
Een nieuwe badkamer laten plaatsen kost erg veel tijd. Alles moet worden gesloopt en vervolgens moet de nieuwe badkamer helemaal geïnstalleerd worden. Als je ervoor kiest om de huidige badkamer te renoveren, ben je veel minder tijd kwijt. Je kunt bijvoorbeeld tegels en het plafond prima laten zitten als deze nog in goede staat zijn, waardoor je geen tijd kwijt bent aan het verwijderen daarvan.

Op die manier kun je met wat ervaring en handigheid in enkele dagen al een badkamer renovatie klaar hebben!