Kantoor renovatie

In Nederland staan er vele kantoorpanden. En helaas staan er op dit moment ook vele kantoorpanden leeg. Ook de eisen aan de kantoorpanden worden steeds hoger. Het is belangrijk om te ontdekken hoe een renovatie kantoor het kantoorpand geschikt kan maken voor meerdere functies en ook het kantoorpand duurzamer kan maken. Een duurzaam kantoorpand trekt op dit moment immers veel meer huurders en kopers aan. Laten we de mogelijkheden bespreken.

Kantoor renovatie: duurzame kantoren realiseren
Er zijn verschillende adviesbureaus in ons land welke kantoren helpen om duurzamer te worden. Je kunt hierbij denken aan het vervangen van de gevel, het verbeteren van de gevel, de technische installaties te verbeteren en ook door kantoorruimten flexibeler in te zetten. Een kantoorgebouw kan een complete make-over krijgen om er aantrekkelijker uit te zien en ook om aantrekkelijker te zijn. Als het kantoorgebouw niet leeg staat kan het zelfs gerenoveerd worden als het in gebruik is.

Kantoor renovatie: van kantoorfunctie naar woonfunctie
Om een kantoorgebouw geschikt te maken als woonruimte moet er vaak veel gebeuren. Waterleidingen, stroomkabels en tal van andere zaken moeten worden aangepast. Ook de indeling van de kantoren zal compleet moeten veranderen. Gezien de hoge kosten wordt hier niet vaak voor gekozen. Het zou echter wel een ideale oplossing zijn voor de grote overvloed van leegstaande kantoren. Zeker de kantoren welke in de woongebieden zitten.

Om de renovatie van een kantoor naar woonruimte te veranderen is het belangrijk om de juiste stappen te doorlopen en om samen te werken met de juiste adviseurs. Op die manier kun je het hele proces soepel laten verlopen en het kantoorgebouw een tweede leven geven. Iets wat natuurlijk goed is voor alle betrokken partijen.