Kosten en prijzen

Als je de keuken verbouwen wilt dan is het natuurlijk goed om de keuken verbouwen kosten te kennen. Het is vaak moeilijk om er vooraf een indicatie van af te geven. Het is daarom slim om bij meerdere partijen een offerte op te vragen van het verbouwen van de keuken. Als eerste is het echter belangrijk om precies te weten wat je wilt. Wil je alleen een nieuwe keuken? Of wil je ook de keuken daadwerkelijk gaan verbouwen en misschien een uitbouw richting de tuin? Of een uitbouw naar de zijkant van de woning? Of misschien wil je een muur weghalen, zodat je een open keuken krijgt richting de woonkamer. Er zijn zoveel mogelijkheden om de keuken te gaan verbouwen.

Wat zijn de keuken verbouwen kosten?
Als je jouw keuken wilt gaan verbouwen dan is het goed om de verschillende mogelijkheden te kennen. Ook kun je hierbij op zoek gaan naar de verschillende kosten. Je kunt een aannemersbedrijf vragen om de kosten van verschillende mogelijkheden weer te geven. Ook kun je naar een keukenbedrijf gaan om daar de prijzen van de verschillende keukenopstellingen te ontdekken. Het is goed om te weten wat er allemaal mogelijk is. Echter zijn de kosten voor een inbouwkeuken bij een keukenbedrijf maar een deel van de totale kosten. Wellicht wil je ook nieuwe vloeren en de muren en plafond behandelen. Sommige bedrijven bieden een totaalpakket en is het daarom raadzaam om te vragen wat je precies voor je geld krijgt.

Keuken luxe uitvoering
Je kunt kiezen voor verschillende uitvoeringen en betaal je voor een luxe uitvoering van een nieuwe keuken van 18 tot 22 m2 al snel meer dan 25.000 euro. Een budget variant kan je tussen de 5000 euro en 10.000 euro gaan kosten. Het is natuurlijk afhankelijk van wat je allemaal wilt realiseren. Zo rest ook de vraag of je nieuwe apparatuur wilt zoals een vaatmachines, koelkast ed..

Inbouwapparatuur kost in dit geval meer. Daarnaast vallen de kosten van elektrische bedrading en riolering mee. Dit geldt ook voor de vloeren, voor zo een 25 euro per m2 kun je al mooie tegels of ander soort vloer laten leggen. Het schilderen van de muren en het plafond kun je eventueel zelf doen en daarom besparen op de kosten. Dit zou je ongeveer voor een dubbellaag zo een 1 euro per vierkante meter kosten en bestaat het bedrag uit latexverf, meng/kleurverf en de benodigdheden zoals tape, afdekplastic, rollers, kwasten en meer. De kosten zijn afhankelijk van je wensen en je budget, daarom is het verstandig om je wensen met een aannemersbedrijf te bespreken om een goed beeld van de kosten te krijgen.

Een of twee offertes opvragen?
Als je een offerte gaat opvragen bij een bouwbedrijf voor de verbouwen keuken kosten dan is het goed om bij zoveel mogelijk bouwbedrijven een offerte op te vragen. Hierdoor is het mogelijk om te zien wat er allemaal mogelijk is, welke kosten hierbij horen en ook welke garanties je mag verwachten. Het is ook slim om te kijken bij welke brancheverenigingen en keurmerken het bedrijf is aangesloten. Hiermee kun je met een goed gevoel de keuken gaan verbouwen.