Renovatie prijzen

Als je een woning gaat kopen dan zal je in de regel een woning kopen welke 50 jaar of ouder is. Eigenlijk krijg je dan bijna direct te make met het renoveren van de woning. En om voordat je de woning gaat kopen is het goed om te weten op welke renovatie kosten je mag rekenen. Natuurlijk ook als je de woning al hebt gekocht en later besluit om te renoveren is het goed om de renovatie prijzen te weten. Hoewel iedere verbouwing verschillend is willen we je toch een manier geven om een indicatie van de renovatie prijzen en kosten te krijgen.

De renovatie prijzen met een natte vinger
Natuurlijk is het altijd beter om een offerte op te vragen bij een vakman om de exacte kosten van jouw renovatie te ontdekken. Echter om je op weg te helpen geven we je graag enkele tips en handvaten. Zo kost de gemiddelde verbouwing per vierkante meter tussen de 750 en 1.500 euro. Een verbouwing van 10 vierkante meter zal je dus rond de 10.00 euro kosten. Vooral de afwerking is zeer bepalend voor de totale prijs van de renovatie.

Waardevermeerdering!
Als je jouw woning gaat verbouwen dan is het natuurlijk goed om ook rekening te houden met de waardevermeerdering van de woning. In sommige gevallen is het slim en ook verstandig om meer geld aan de totale renovatie uit te geven dan je eigenlijk zou willen. En dit puur en alleen, omdat wat meer geld een grotere waardestijging van je woning zal betekenen. Een hoger afwerkingsniveau van je huis zal direct betekenen dat de woning ook meer waard zal zijn. Ook een renovatie om de isolatie te verbeteren zal leiden tot een grotere kostenbesparing. En dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.