Serre bouwen

Een serre bestaat voornamelijk uit glas en is een aanbouw op de begane grond van een huis en wordt deze in de tuin gebouwd. De constructie zorgt er voor dat u in de winter kunt genieten van veel licht maar niet in de kou hoeft te zitten. Een serre warmt namelijk zeer snel op en is het tevens mogelijk om uw planten binnen te zetten zodat de bloemkoppen niet doodgaan door het (extreme) weer. De stralingswarmte van de zon kan er voor zorgen dat de serre een zeer comfortabele plek wordt om in de zitten. Daarom worden serres in veel gevallen naar het zuiden gericht om optimaal het zonlicht op te vangen. Een serre wordt ook wel een veranda of tuinkamer genoemd. Over het algemeen wordt hetzelfde bouwwerk bedoelt en gaat het om een constructie van glas om in alle seizoenen ‘buiten’ in de tuin te zitten.

Voordelen serres
Een serre biedt u veel voordelen. Zonder een al te grote investering te doen kunt u gebruik maken van meer ruimte in uw huis en heeft u ook nog eens eens een mooi uitzicht over uw tuin. Omdat een serre veelal van glas gemaakt is heeft u dus ook nog eens veel lichtinval. Een serre biedt u meer, namelijk:

  • Met een serre wordt er meer leefbare ruimte in het huis gecreëerd
  • Een serre biedt u een mooi uitzicht over uw tuin
  • Een serre vereist geen vergunning, een ander soort uitbouw wel

Zo biedt een serre of tuinkamer u nog meer voordelen. Kijk op pagina voordelen serres voor meer informatie.

Tuinkamer bouwen
Als u ook vier seizoenen buiten in uw tuin wilt zijn is een serre een goede optie. Een serre biedt u namelijk de mogelijkheid om te genieten van het licht en de buitenomgeving zonder dat u in de kou zit. In de zomer kan daarentegen de temperatuur in een serre gecontroleerd worden zodat het niet te warm wordt, op deze manier kunt u dus in alle weersomstandigheden genieten en buiten zitten.

In Nederland zijn er veel specialisten die u kan helpen bij het bouwen van een serre. Een overgrote deel van de serre bestaat uit glas en dient een bedrijf gespecialiseerd te zijn in het omgaan met glaswerk en het bouwen van de constructies. De constructie kan bestaan uit hout, metalen, aluminium of kunststof. Deze materialen hebben elk voordelen maar ook nadelen. Afhankelijk van uw huis en tuin maar ook uw budget kunt u kiezen voor het materiaal dat het beste bij u past.

Zie ook:
Serre
Veranda