Aluminium serre

Aluminium is een zeer sterk metaal dat minder weegt dan hout en producten van kunststof. Een aluminium serre zorgt ervoor dat u in principe dunnen balken kunt gebruiken om het gewicht van het glas te dragen. Daardoor is er per m2 meer glas gebouwd in de constructie en zal dit dus tot meer lichtinval leiden. Aluminium is daarnaast ook nog eens bestand tegen rot (zoals veel andere materialen) maar ook tegen roest. Als u in de kuststreken woont is het verstandig om niet te kiezen voor een metalen constructie omdat de draagbalken van uw serre na een bepaalde tijd kunnen roesten indien deze niet goed onderhouden wordt. Daarnaast is het mogelijk om het aluminium in de fabriek in elke kleur over te spuiten en kunt u dus kiezen uit een scala van kleuren.

Over aluminium
Wat is aluminium nu precies? Aluminium is een bijzonder metaal met een aantal unieke eigenschappen. Aluminium is onder andere drie keer zo licht als staal, sterk en in overvloed aanwezig.

Aluminium is na zuurstof en silicium het meest voorkomende chemische element op aarde. Zo’n 8% van onze aardkorst bestaat uit aluminiumoxide. In bauxiet zit rond de 50 a 60% aluminiumoxide. Tijdens de winning van primair aluminium wordt er van ongeveer 4kg bauxiet 1kg aluminium gewonnen. Voor de productie van aluminium is er voor iedere kg aluminium 13kW/h energie nodig. Omdat het primair verkrijgen van aluminium zoveel energie kost is het een van de meest gerecyclede materialen. Het grote voordeel van recycling is dat er 95% minder energie nodig is om het materiaal weer opnieuw in te kunnen zetten. Aluminium kan primair voor dezelfde toepassingen gebruikt worden omdat er geen degeneratie optreedt bij het recycleproces.

Het bewerken van aluminium kan op vele verschillende manieren omdat de vormvrijheid van het materiaal bijna oneindig is. Dit komt doordat aluminium een kubisch vlakken gecentreerd kristalrooster heeft. Het materiaal kan vervormd en verspaand bewerkt worden. Naast het bewerken is aluminium ook op diverse manieren te verbinden. De verbindingstechnieken die onder andere gebruikt worden zijn lassen, lijmen, bouten, drukvoegen, klikken en solderen.

Bron: http://www.aluminiumcentrum.nl/wm.cgi?keywords=;id=297