Soorten serres

Over het algemeen kunt u kiezen voor een aluminium, kunststof, metalen of houten serre constructie. Een houten constructie moet van tijd tot tijd gelakt en geverfd worden en heeft dus geregeld onderhoud nodig. Een serre van kunststof of metaal rot niet en is vochtwerend. Deze materialen zijn onderhoudsvrij en heeft u hier dus geen omkijken naar.

Echter kunnen sommige stalen constructies gaan rotten, vooral als u in de kuststreken woont. Het vochtige weer kan na een bepaalde tijd aan het metaal gaan vreten en moet u dus rekening houden met dit verschijnsel. Kunststof zou dus een geschikt materiaal kunnen zijn als u bijvoorbeeld in Katwijk woont. Als u de constructie niet mooi vindt kunt u natuurlijk ook kiezen voor aluminium dat niet gevoelig is voor roest. Zo zijn er zeer veel opties met betrekking tot het kiezen van het materiaal en de constructies. Ga naar de volgende pagina’s voor meer informatie: houten serre, kunststof serre of aluminium serre.

Glassoort serre
Naast het kiezen van een constructie dat bestaat uit één van de bovengenoemde materialen kunt u ook uw glassoort uitkiezen. Afhankelijk van het weer in uw regio en uw wensen kunt u kiezen voor enkel glas, dubbelglas of een ander soort glas zoals HR++ glazen. Hoe dikker uw glas hoe hoger de kosten zullen zijn. Indien u een kleine kachel of terrasverwarming gaat plaatsen in uw serre kunt u dus voor een goedkopere glassoort kiezen.

Kom in contact met serre leveranciers
Het is altijd verstandig om de prijzen van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Het komt geregeld voor dat dezelfde producten geleverd worden en is het daarom mooi meegenomen als u ook nog eens kunt besparen op de aanschaf kosten. U kunt met het offerte formulier meerdere prijsopgaven opvragen bij betrouwbare leveranciers en naderhand de prijzen en service naast elkaar leggen. Op deze manier heeft u een goed beeld van de marktprijs en kunt u dus een goede aankoop doen. Indien u op zoek bent naar schuifpui leveranciers kunt u het beste deze website raadplegen over schuifpuien. Lees ook meer info over kozijnen van kunststof.

Video bouw serre
In deze video is te zien hoe een serre gebouwd wordt. In zo een 15 minuten wordt aangeduid hoe de vakmensen de pilaren, het glaswerk en andere onderdelen van het bouwwerk plaatsen. Bovendien wordt er ook aangeven welke extra opties u kunt kiezen. Bekijk het filmpje hieronder om inzicht te krijgen hoe het in zijn werk gaat: