Timmerman

Een timmerman is iemand die een opleiding houtbewerking op school of elders heeft gevolgd. De timmerman werkt in de bouw en plaatst vloeren, wanden, dakconstructies en ook kozijnen deuren en ramen. Daarnaast kunnen ze ook als meubelmaker werken om kasten en meubels te maken. Ook zie je ze in de keukenbranche om keukens te maken of te plaatsen. Een timmerman is dus iemand welke in verschillende branches is in te zetten. En een timmerman is een ware vakman.

Enkele beroepen voor een timmerman
Een timmerman kan een bekister worden, een meubelmaker, een kistenmaker, een lijstenmaker en ook een machinaal houtbewerker. Daarnaast is een timmerman natuurlijk ook een timmerman in de bouw. Hij kan in de nieuwbouw werken, maar ook in de bestaande bouw. Een timmerman zal je ook volop aan de slag zien bij renovatiewerkzaamheden. Een timmerman is een vak apart!

Hoe wordt je een timmerman?
Een timmerman wordt je door een opleiding te volgen bij een regionaal opleiding centrum in Nederland. Nadat je deze opleiding hebt afgerond kun je aan de slag gaan om ook in de praktijk te laten zien dat je een uitstekende timmerman bent.

Wat kost een timmerman?
Een timmerman rekent in de regel tussen de 25 en de 50 euro aan uurloon. Het beste is echter om voor een compleet project een vaste prijs af te spreken. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ook kun je op die manier de verschillende offertes beter met elkaar vergelijken en de beste selecteren. En dat kan je het nodige geld schelen.