Timmerman inhuren

Als je een trap moet laten maken, een nieuwe tafel wilt, een andere deur wilt laten plaatsen of kozijnen nodig hebt dan kun je een timmerman inhuren. Daarnaast zijn er tal van andere projecten waar je een timmerman voor kunt inhuren. Het is goed en ook verstandig om te ontdekken hoe je de juiste timmerman kunt inhuren voor de juiste klus. Door te zorgen voor een vakman op de juiste plek zal je geld besparen en een uitstekend eindresultaat krijgen.

Een timmerman per uur inhuren?
Als je een klus hebt voor een timmerman dan kun je hem per uur gaan inhuren of een vaste prijs afspreken voor de hele klus. Het slimste is natuurlijk om een afspraak te maken voor de hele klus. Zo kun je ook veel gemakkelijker de verschillende offertes met elkaar vergelijken. Een timmerman inhuren met een uurtarief van 50 euro per uur kan op projectbasis veel goedkoper zijn dan een timmerman inhuren met een uurtarief van 25 euro per uur. Het klinkt vreemd, maar het is zeker het geval. Zo kan de dure timmerman er namelijk veel korter overdoen dan de goedkopere timmerman en uiteindelijk onderaan de streep minder kosten maken. De duurdere timmerman is sneller klaar en hoeft dus ook minder reiskosten te rekenen. Laat je dus niet misleiden door een hoog uurtarief als je een timmerman inhuren wilt.

Toch per uur inhuren?
Als je een kleine klus hebt dan kun je natuurlijk wel ervoor kiezen om de timmerman per uur uit te betalen. Als je vooraf duidelijke afspraken maakt over hoe lang de timmerman erover zal doen dan zorgt hij er vaak ook voor dat dit binnen de tijd gebeurt. De timmerman zal ook blij zijn met het inhuren per uur bij complexe klussen. Het is soms (vooral bij een renovatie) moeilijk in te schatten hoe lang de timmerman erover doet om de klus te klaren.