Woning renovatie

Veel mensen maken gebruik van verschillende termen voor de renovatie van hun woning. Sommige mensen noemen de renovatie woning een woningverbetering en anderen noemen het weer groot onderhoud. Waar zit hem nu eigenlijk het verschil in deze termen of is het allemaal hetzelfde? We bespreken het graag met je.

Renovatie woning, woningverbetering en groot onderhoud
Als je de term woningverbetering ziet staan dan valt renovatie woning hier natuurlijk ook onder. Een renovatie van de woning is immers een verbetering van de woning. Een deel van de woning slopen en dan opnieuw opbouwen is ook woningverbetering. Het is echter ook nieuwbouw. Het is dus bijna hetzelfde maar niet helemaal.

Groot onderhoud is het verbeteren van specifieke delen van de woning. Zo kan het dak vervangen worden, isolatie worden aangebracht of bijvoorbeeld de kozijnen worden vervangen. Bij groot onderhoud blijft het woongenot eigenlijk vaak gelijk. En dit is dus geen renovatie! Bij een renovatie wordt de woning vaak veranderd om het woongenot te verhogen.

Wie doet de renovatie van de woning?
De renovatie van de woning kun je soms zelf doen. Zorg dan wel dat je jezelf niet overschat en je partner je opgeeft voor het televisie programma “Help, mijn man is klusser”. Als je geen goede klusser bent dan kun je veel beter een vakman inschakelen. Een vakman kan je helpen om de verbouwing tot een goed einde te bereiden. Een vakman kan je ook helpen om de renovatie in goede banen te leiden. En dat leidt uiteindelijk tot een geweldig eindresultaat waar je vele jaren van kunt genieten. Zie ook: subsidies verbouwen.